Malva Pudding Recipe In Afrikaans
Tuesday, September 19, 2023
Edit
Malva Pudding Resep in Afrikaans
Malva Pudding is 'n tradisionele Afrikaanse resep wat al vir jare gesien word as 'n gunsteling puddinkie vir heerlike vars Afrikaanse geure. Dit word gereeld gebruik vir spesiale geleenthede soos kersfees, eerste communie en troues, en dit is 'n lekker manier om die smaak van Afrikaanse kos te geniet.
Ingrediënte
Malva pudding bestaan uit 'n paar eenvoudige bestanddele. Jy sal nodig he:
- 250 ml (1 koppie) meel
- 125 ml (½ koppie) suiker
- 8 ml (1½ teelepel) koekmeel
- 5 ml (1 teelepel) bakpoeier
- 5 ml (1 teelepel) sout
- 120 ml (½ koppie) botter
- 2 eiers
- 250 ml (1 koppie) melk
- 10 ml (2 teelepels) witasyn
- 'n paar druppels van jou gunsteling-kaneelgeur
Instruksies
1. Verhit die oond tot 180 grade C. Grease en strooi meel in 'n 20 cm skottel.
2. Sif die meel, koekmeel, bakpoeier en sout in 'n groot mengbak. Voeg die suiker by en meng goed.
3. Klits die botter en eiers saam in 'n ander mengbak. Voeg die melk by en meng goed.
4. Voeg die bottermengsel by die meelmengsel en meng goed. Voeg die witasyn en kaneelgeur by en meng goed.
5. Gooi die beslag in die voorbereide skottel en bak vir 35 minute of totdat dit gaar is.
Voedingswaarde
Malva pudding is 'n relatief lae kalorie, maar volvulle dessert. Dit bevat 'n redelike hoeveelheid koolhidrate, proteïene en vitamiene. Per porsie (125 g) bevat Malva pudding ongeveer:
- Kalorieë: 230
- Koolhidrate: 18.5 g
- Proteïene: 5.3 g
- Vet: 9.7 g
- Vitamiene: A, C, E en K
- Minerale: Kalsium, koper, jodium, mangaan, fosfor, seleen en sink
Hoe om dit te geniet
Malva pudding is heerlik warm en kan geëet word met 'n lepel of dit kan geserveer word met 'n laag van 'n gunsteling-sous en 'n bietjie klapperroom of yskoue-room. Dit kan ook gerus een of twee dae later geniet word as 'n heerlike afkoeling, afhangende van jou voorkeur.
Besluit
Malva pudding is 'n gunsteling-dessert vir Afrikaanse geure en bied 'n unieke smaakervaring. Dit is ook 'n gesonde keuse aangesien dit 'n goeie bron van proteïene, vitamiene en minerale is. Probeer dit vandag en geniet die heerlike geur en smaak van Afrikaanse kos!